Onze tarieven rondom Business Mediation voor 2013

Voorbereiding - Mediationgesprekken - Verslaglegging - Inhuur derden - Verzekering

 

Betaler Business Mediation:
De setting van de mediation bepaalt in de meeste gevallen wie de kosten voor het mediationtraject draagt. Bij gelijkwaardige partners is dat vaak gelijkerlijk verdeeld. In een werkgever-werknemer-verhouding is het gangbaar dat de werkgever de kosten betaalt. De inhoud en de uitkomsten van mediationgesprekken staan los van de betaler.

 


 

Tarieven toegelicht
Bij ons kost een mediatontraject tussen de € 750,- en € 1500,- exclusief BTW. Het gesprekstarief voor de mediator bedraagt € 175,- exclusief BTW per uur. Voor de voorbereiding op de mediation en het maken van gespreksverslagen door de mediator geldt het uurtarief van € 125,- exclusief BTW. Kosten voor inhuur van derden varieren.

 


 

Check Verzekeringspolis:
Het verdient de aanbeveling om uw bedrijfsverzekeringspolis na te slaan op mogelijke vergoeding van mediation door uw verzekeraar. Anno 2013 is het steeds gebruikelijker om bij geschillen eerst mediation toe te passen, alvorens over te gaan tot een juridische procedure. Verzekeraars moedigen dit in toenemende mate aan door te vergoeden.

 


 
   Neem contact op!