Workshop ‘Gunnen is Genieten’ in Almere 15 mei 2013

Door : Categorieën : Nieuws Reactie: 0 reacties

Maarten bij Meesterwerk 300 x200Het ging er stevig aan toe tijdens de interactieve workshop Samenwerken en Gunnen, die afgelopen woensdag 15 mei 2013 met veel succes werd georganiseerd in de Brede School Het Meesterwerk in Almere.

Gastspreker was Maarten G. Verhoef. Schrijver van het Zakenpartner-boek ‘OVER WINNAARS ‘ en bedenker van de online Zakenpartertest. Hij vertelde in 10 stappen welke facetten van belang zijn bij het elkaar ‘gunnen’ van opdrachten. Samen met de ondernemers in de zaal kregen de 10 stappen een eigen inhoud.

Doelgroep:
Het B2B event werd speciaal georganiseerd voor alle ZZP-ers in Danswijk en Tussen de Vaarten in Almere. Een kleine acht honderd ondernemende ZP-ers wonen en werken in deze buurten. Voldoende reden dus om eens kennis te maken en te onderzoeken of zij elkaar kunnen versterken. En dat dit geval was, bleek gaandeweg de avond. Nieuwe contacten ontstonden en bestaande contacten werden uitgediept. Waardevol!

Thema:
Centrale vraag van de avond was: ‘Wat is gunnen eigenlijk en hoe passen we dat toe in ons dagelijks werk’. En ook de vraag ‘Welke waarden vormen het fundament om samen te werken en de ander meer werk te gunnen’. Daar ging het vooral over deze avond.

De avond was op zijn zachtsgezegd dynamisch te noemen. Driftig gingen de ZZP-ers met elkaar in dialoog en vervolgens met stift en papier aan de slag, af en toe een handje geholpen in de dialoog en uitvoering rondom het themagunnen. Het was een avondvullend programma, dat werd afgesloten met een dynamische netwerkborrel.

De organisatoren Kees Groenestein (De Schoor), Henk Struik (Ondernemer TdV) en Gert Koeslag (OndernemersSpringplank) zijn voornemens om ieder jaar vier van dergelijke ondernemersavonden te organiseren in deze Almeerse wijken.

Sfeerimpressie:
Hier onder ziet u de sfeerimpressie van de avond. Ook voor uw ondernemersvereniging of wijk interessant. Contact ons even. Maken we gelijk een afspraak.

 


 

 

Zaal vol ondernemers luistert aandachtig

Instructies voor de praktijkopdracht

Stevige gesprekken aan de tafels

Gedachten georderd toevertrouwen aan papier

Vanuit welke blik kijk je naar de ander

Bouwen aan vertrouwen en waarden verbinden

Feedback van het hoogste niveau

Elkaar een klus of vriendelijk woord gunnen