Integriteit in 4 stappen tijdens Inspire 2 Innovate

Door : Categorieën : Nieuws Reactie: 0 reacties

Mag je als dienstdoend wethouder tijdens een werkbezoek hengelen naar een functie voor je dochter? De wethouder vertelt. Geef een Green Marble aan degene die u integer vindt of… zou wensen meer integer te zijn in de nabije toekomst. De vier stappen naar succesvolle integriteit.

Ze werden verteld en getoond tijdens de Inspire to Innovate netwerkmeeting. Plaats delict was de statige villa van Vlietstede Psychologen aan de Prinses Mariannelaan 52 in Voorburg.

Het netwerk Inspire to Innovate in de regio Haaglanden/ Roterdam maakte afgelopen vrijdag 5 april een uiterst succesvolle nieuwe start. Enerverend waren de toespraken zeker van wethouder René Kronenberg en inspirator Erno Pickee, in het dagelijks leven ook docent aan de Hogeschool in Haarlem.

Ondernemer Maarten G. Verhoef nam de netwerkdeelnemers mee in zijn betoog om als ondernemer meer zoutend zout te zijn. Authentiek ondernemerschap betekent loskomen van anonimiteit en overgaan in persoonsgebonden relaties bouwen en onderhouden. Ondernemen op het scherp van de snede en kiezen voor het goede, al wil de wereld iets anders voorspiegelen.

De twintig genodigden waren afkomstig uit allerlei branches. Zij  namen actief deel aan de meeting, die in het teken stond van ‘Integratie en Integriteit’. Tijdens de meeting formuleerden de aanwezigheid onder aanvoering van spreker Maarten G. Verhoef de waarden en bijbehorende normen van het netwerk. De kracht van het netwerk in een notendop op 1 flip-overformulier. 

Integriteit is een haalbare zaak als de volgende vier stappen worden gezet:

1. De eerste stap is het daadwerkelijk kiezen met het hart. De overtuiging te hebben om ethisch te willen gaan leven en werken. 2. Om vervolgens de waarden die hoogwaardig zijn, als zodanig te gaan formuleren. Wat houdt de waarde in voor uw persoonlijk leven. 3. Om van woorden echte daden te maken, moeten de gekozen waarden geimplementeerd worden in het werkproces. 4. En is regelmatige zelfreflectie is de garantie op aanscherpen waar nodig. Waarden leven.
Dat geeft uw bedrijf en leven meer waarde.

Vraag die staat is “Wat mag het u kosten om ethisch te ondernemen? !”